Aandacht maakt alles beter

Vereniging van eigenaars

 

Vereniging van eigenaars - eigenaren

Vereniging van eigenaars = VvE

Zodra er meerdere eigenaren onder één dak zitten, spreken we van een Vereniging van Eigenaars of Vereniging van Eigenaren, afgekort met VvE. De eigenaren samen zullen dit dak moeten onderhouden, daarvoor moeten sparen en worden samen hierom praktisch verenigd in de vereniging. Want eenmaal in een vereniging, kan men samen sparen, samen besluiten nemen en samen onderhoud uitvoeren.

Zodra de splitsing is geregeld via de splitsingsakte, is er automatisch (per wet geregeld) al een VvE. In de praktijk zal deze ook nog moeten worden ingeschreven in de kvk (kamer van koophandel).

Er zijn ook VvE's waar niet het dak wordt gedeeld, maar bijvoorbeeld alleen een parkeerplaats, garage of plantsoen. Ook zijn er VvE's waar bijvoorbeeld een straat in een VvE zit, zodat men verplicht wordt gezamenlijk onderhoud uit te voeren en een gelijke uitstraling te houden. Dit zijn echter meer de uitzonderingen dan de regel.

Een complex van een woningbouwvereniging volledig bewoond met huurders, is géén VvE, omdat er maar één eigenaar is: de woningbouwvereniging. Echter zodra de woningbouwvereniging ook maar één appartement verkoopt, is er wel sprake van een VvE. Ook al is deze dan in de minderheid, juridsch wordt deze dan alsnog beschermd.

Lees hier meer over wat het beheren van VvE inhoud

Iedereen zijn vak, en VvE beheer is de onze!

VvE = Vereniging van eigenaren 

Bereikbaar via Telefoon: 085.401.89.25 • WhatsApp: 06-12300064 • e-mail: info@devvebestuurder.nl 

 • Betaalbaar • Betrokken •  Professioneel VvE Beheer
Dé VvE-Bestuurder ! • WhatsApp 06-12300064
Kantoor / Backoffice: 085 401 89 25